• 0 Items - 0.00
    • Geen producten in winkelmand.

Blog

  • Home

Voor veel mensen lijkt hoogbegaafdheid ‘lekker makkelijk’, voor anderen komt het vooral over als een probleem, een handicap. Zo heb ik het zelf ook lang ervaren (ik weet sinds mijn vijftiende dat ik hoogbegaafd ben). Jaren geleden schreef ik De droomdenker en daaruit rolde dat ik steeds meer leerde over hoogbegaafdheid en wat daar ook bij hoort: beelddenken en hoogsensitiviteit. Ik interviewde deskundigen en gezinnen met hoogbegaafde kinderen en schreef er meerdere boeken over.

Positieve reacties

Een van de reacties die ik veel krijg van lezers, coachingklanten en van publiek bij presentaties: ‘Wat fijn dat je hoogbegaafdheid niet alleen maar ziet als een probleem! Je praat er zo relaxed over, met grappig verhalen en ontroerende anekdotes. Je tips zijn praktisch en ik heb inspiratie opgedaan. Ik heb weer goede moed dat het bij ons thuis ook stukken beter kan worden!’
Daar doe ik het voor!
En om ditzelfde gevoel over te brengen heb ik een online cursus gelanceerd, gemaakt met een jongeman waaraan ik tijdens het filmen uitlegde hoe dat zit met hoogbegaafdheid in je gezin. Je merkt dat ik tegen iemand praat, het voelt als kijker alsof ik het tegen jou heb. Geen statische les met allerlei ernstige waarschuwingen en ingewikkelde theorie; nee, een behapbare serie videolessen van maximaal een kwartier. De tweede helft van de serie kun je met je kind samen kijken, voor goede gesprekken over ‘anders zijn’ en hoe je soms andere uitdagingen nodig hebt om je beter in je vel te voelen.

Lees en praat verder

Het boek De droomdenker krijg je erbij, zodat je kind meteen kan lezen, schrijven en praten over hoe dat bij hem/haar ‘van binnen’ gaat.
Voor de enthousiaste lezers zijn er nog drie e-books, met onder andere veel ervaringsverhalen van andere gezinnen.
Zo is je hele gezin in no time meer ontspannen met hoogbegaafdheid!
www.cursushoogbegaafdheid.nl
(c) Suzanne Buis

Meer lezen, luisteren en leren over het begeleiden van deze kinderen met een sterke wil?

Suzanne Buis Mijn hoogbegaafde puber