• 0 Items - 0.00
    • Geen producten in winkelmand.

Kinderboekenseries

  • Home

Suzanne schreef de kinderboekenseries Lizzy en Floortje Bellefleur. Daarnaast vertaalde zij onder andere de boekenseries De Glitterclub, Deltora, De Zeepaardjesschool en Isa Bella.

10 vragen aan Suzanne Buis voor je boekbespreking > 

Lizzy

Zeven heerlijke boeken, met een hoofdpersoon waar je vriendinnen mee wilt zijn! Toffe avonturen die je ook zelf mee kunt maken, mét hier en daar de twijfels over vriendschappen, hoe ga je om met je moeder, dilemma’s als ‘kun je wel om hulp vragen als je iets gedaan hebt wat niet mocht’ en ‘hoe blijf je dapper als iets wat je heel graag wilt, niet lukt?’ Ook de ‘pittiger’ dingen in het leven komen voor in de Lizzy-serie. En altijd met een positieve, optimistische, vrolijke, oplossingsgerichte wending. Zodat je als lezer ook later nog, in een lastige situatie, kunt denken ‘wat zou Lizzy doen??’

Bekijk de complete Lizzy-serie.

Suzanne Buis - Floortje Bellefleur

Floortje Bellefleur

“Ken jij Floortje Bellefleur? Las je zus of dochter de boeken? Of jij? Wat was je favoriet? Mijn ‘lievelings’ was Floortje helpt de dieren. En ik droomde ervan om zelf schrijver te worden. Of zelf Floortje te worden.
De serie werd door Cok Grashoff bedacht en groeide in de jaren zeventig, tachtig en negentig. In 2001 kreeg ik de eer om de serie voort te zetten! De afgelopen 18 jaar schreef ik voor Uitgeverij Kluitman de nieuwe delen en herschreef ik een stuk of 12 titels.
Suzanne Buis - De glitterclub

De Glitterclub

Suzanne herschreef de Engelse serie Glitter Girls van Caroline Plaisted. In het Nederlands zijn het vijf enthousiaste meisjes die gek zijn op roze en glitters. Samen zijn ze de Glitterclub. Ze bedenken en ondernemen graag dingen om goede doelen mee te helpen!

Eigen “glitterclub”
‘Mijn dochter van 6 vindt de boeken geweldig. Ik lees 1 hoofdstuk voor voordat ze gaat slapen. Ze is zelfs haar eigen “glitterclub” begonnen. Zelf vind ik het vooral heel leuk dat er ook een “moraal in het verhaal” zit. Op hele leuke, speelse manier wordt verteld dat het heel leuk is om iets voor een ander te doen…’

Suzanne Buis - De Zeepaardjesschool

De Zeepaardjesschool

De Zeepaardjes-school is een serie vol avontuur, vriendschap en liefde voor dieren; extra bijzonder door een vleugje onderwatermagie.

 

Suzanne Buis heeft de vertaling van deze magische serie gemaakt.

Suzanne Buis - Isa Bella

Isa Bella

In het eerste boek lukte het Isa Bella om een mooie, roze, meisjesachtige kamer te veroveren en in het tweede deel mocht zij bruidsmeisje zijn. In Chaos op de camping gaan Isa en haar familie kamperen in Frankrijk. Isa Bella kan niet wáchten om te gaan. Ook al betekent het dat ze een hele week opgescheept zit met alleen maar JONGENS en dat ze moet overleven zonder Bibi, haar beste-vriendin-bijna-net-zo-als-een-echte-zus, in de buurt. Gelukkig vindt ze een nieuwe vriendin. Zij lijkt wel een filmster!

Suzanne Buis heeft de supergrappige vertaling van deze serie gemaakt.

Deltora

Deltora’s Quest is een wereldberoemde serie van de Australische schrijfster Emily Rodda. Miljoenen en miljoenen mensen lazen de serie, er komt een Nintendo DS Game en er is zelfs een Japanse anamé-serie van gemaakt.

Suzanne Buis heeft de vertaling van deze serie gemaakt.