• 0 Items - 0,00
    • Geen producten in winkelmand.

Video’s & Podcasts

  • Home

Een andere dimensie van hoogbegaafdheid... over spiritueel bewustzijn bij hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde beelddenkers bij Een intense reis

Hoogbegaafdheid bij pubers in Hoogbegaafd de podcast van Kristel van Eijk

De nieuwsgierige ouder podcast met Eliëtte Kreek

Arnout van den Bossche en Suzanne Buis over creatieve intelligentie en denken in filmpjes

Leven zonder stress met Patrick Kicken en Suzanne Buis over hoogbegaafde kinderen en jongeren

'Het komt er niet uit,' aldus school - maar jij kent je kind als creatief, lief en helder van geest

Waarom is het belangrijk om te leren over hoogbegaafdheid?

'Je denkt te veel na', 'Doe niet zo moeilijk'...

Hoogbegaafdheid voor beginners

'Tegenwoordig denken alle ouders dat hun kind hoogbegaafd is'

Vooroordelen en misverstanden over hoogbegaafdheid

Kenmerken van hoogbegaafdheid

De Domste Thuis leest De Droomdenker: recensie

Hb-juf Erienne van der Veen over hoogbegaafdheid en De droomdenker

Vermoeden van hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en/of beelddenken

Uitgelicht

Eliëtte Kreek van De Nieuwsgierige Ouder Podcast:

Wat zijn droomdenkers?
“Een droomdenker bedenkt liever iets nieuws dan iets te moeten herhalen.” “Zo kan het op school lijken alsof een droomdenker niet meedoet.” HB, HSP & BEELDDENKEN. In deze aflevering ga ik in gesprek met Suzanne Buis, zij is specialist op het gebied van hoogbegaafdheid en auteur van meerdere boeken. De DROOMDENKER is daar één van.

Karin Dijkstra van Talent & Groei Podcast:

Droomdenkers zijn kinderen (en volwassenen!) die soms dingen zeggen, die anderen niet begrijpen. Of juist niets zeggen. Het zijn kinderen die vaak te horen krijgen dat ze te veel vragen, te kritisch zijn of te snel gaan en daardoor leren hun mond te houden.

Een droomdenker gaat liever iets nieuws bedenken dan iets herhalen. Zo kan het op school lijken alsof een droomdenker niet meedoet. Er ontstaan misverstanden, thuis en op school. Droomdenkers kunnen daardoor hun zelfvertrouwen verliezen en gedrag vertonen wat niet ‘eigen’ voelt, en voor het gevoel van de ouders niet bij het kind past.

In gesprek met Suzanne Buis

Je zult horen dat Suzanne een zeer ondernemende en veelzijdige vrouw is. Zo is zij schrijver van oa De Droomdenker en Mijn hoogbegaafde kind en ik en ze heeft aan meer dan 100 boeken meegewerkt als schrijver, vertaler, bewerker of adviseur.

De Droomdenker is een lees- en werkboek dat helpt bij het beseffen dat ‘anders’ prima is en dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt.

Marije Hofland van boek en podcast Een intense reis:

In deze podcast ga ik in gesprek met Suzanne Buis over een kant van begaafdheid die binnen onze families heel normaal is, maar waar weinigen het over hebben. We nemen je mee op reis naar kanten van begaafdheid waar bijna niemand over praat, waaronder spirituele begaafdheid, intuïtie, hoogbewustzijn en de wereld van energie. We zeggen niet dat we de antwoorden hebben of de waarheid in pacht hebben – maar het leven is te mooi om te stoppen met vragen te stellen en het in al zijn dimensies te verkennen.

Kijk hier via YouTube of zoek in jouw favoriete podcastapp.

Hoogbegaafde beelddenkers

Marije Hofland van boek en podcast Een intense reis:
Deze podcast gaat over een mooi, maar zeker in ons schoolsysteem ook soms lastig iets, namelijk beelddenken. Zoals ik in mijn boek al schreef is ook onze zoon, net als best veel hoogbegaafde kinderen, een beelddenker. Soms kijkt hij langs me heen en ziet hij letterlijk beelden als in een film voor zich. Hij praat dan wel tegen mij, maar zelfs dat is soms op een toon alsof hij de ondertiteling aan het voorlezen is. Toen ik hem vroeg of hij het echt voor zich zag, zei hij “Ja, vaak wel…”

Ik vind dat echt een fascinerend mooi iets. Dat zijn hoofd zijn gedachten weergeeft in beelden en hij daardoor alles nog beter kan visualiseren. Mijn gast van vandaag is Suzanne Buis. Suzanne is auteur van diverse boeken over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken, waaronder een echt prachtig boek wat ontzettend mooi aansluit bij het onderwerp van vandaag, namelijk “De droomdenker”. Bovendien coacht zij hoogbegaafde beelddenkers en geeft zij trainingen, workshops en lezingen.

In de podcast praten we o.a. over wat beelddenken is, hoe je jezelf (of een kind) als beelddenker het beste in je kracht kunt zetten en of het nu inderdaad vaker voorkomt bij hoogbegaafde kinderen.

Een open gesprek over labels, zombie-gedrag en opbloeien

Arnout van den Bossche (Belgisch comedian, bekend van oa Burn-out voor beginneers) en ik spraken voor zijn podcast Lach & Leer Sessies over droomdenkers: kinderen (en volwassenen) die creatief, gevoelig en fantasierijk zijn. Ze denken meestal ook razendsnel.

Waarom gebeurt het dat deze droomdenkers:
– worstelen met zichzelf
– zich dom voelen
– onderpresteren op school
– woede en verdriet intens uiten.
En hoe ga je hier als ouder mee om?

En we bespreken iets waar Arnout mee zit, zoals je ook kunt lezen in mijn blog: ‘Die term hoogbegaafdheid… daar heb ik moeite mee…’