• 0 Items - 0.00
    • Geen producten in winkelmand.

Blog

  • Home
Wereldspel voor testen op beelddenken

Het Wereldspel test zonder taal

Voor veel ouders is het de eerste vraag wanneer het gaat over beelddenken: hoe weet je of je kind beelddenker is? Een non-verbaal onderzoeksmiddel om te bepalen of een kind (of jongere) een beelddenker is, is het Wereldspel. Dit spel bestaat uit allemaal houten huisjes, bomen en beesten. Het kind bouwt daarvan een dorp. De manier waarop hij of zij dit doet, geeft aan of er in taal of in beelden wordt gedacht.

Waardevolle feedback voor school

Het Wereldspel geeft een indicatie naar het cognitieve ontwikkelingsniveau van een kind: in hoeverre komt de manier van bouwen overeen met zijn of haar leeftijdgenoten? Doordat het Wereldspel zonder taal wordt afgenomen krijgen taalzwakke beelddenkers alle ruimte om te laten zien wat ze in huis hebben. Dit kan voor school heel waardevol zijn.

Hoogbegaafde kinderen testen

Het Wereldspel is ook een prettig testmiddel voor kinderen die al een tijd ‘uit’ staan, zoals bijvoorbeeld hoogbegaafden die:- niet lekker in hun vel zitten – onderpresteren- faalangstig zijn- perfectionistisch zijnHet bouwen van het dorp hoeft nergens aan te voldoen, er zijn geen verwachtingen en geen ‘goed’ antwoord. Vaak zijn de kinderen die aarzelen dat al gauw vergeten en gaan ze lekker op in het spel.

Hoogsensitieve kinderen testen

Ook voor hoogsensitieve kinderen is het fijn dat er niet gepraat wordt bij deze test, er geen vragen worden gesteld en dat er geen woorden hoeven worden afgewogen. Hoogsensitieve kinderen (en jongeren) stemmen vaak supersnel af op de therapeut of onderzoeker, om daar de antwoorden op aan te passen. Bij het Wereldspel is dit geen factor van invloed.
Vaak biedt dit al zoveel ontspanning dat een gesprek vervolgens wel mogelijk is. De bevindingen uit het Wereldspel zijn daarbij goed bruikbaar.

Testen en coaching

In het Droomdenkers Talentcentrum werkt Suzanne Buis bij haar coaching van kinderen en jongeren met het Wereldspel. Het kan ook ingezet worden voorafgaand aan de Leren Leren Methode.

Interesse? Maak een afspraak of stel je vragen.