Droomdenkers Talentcentrum

Leren ontspannen en ontspannen leren met hulp van de coaches in het Droomdenkers Talentcentrum.

Hoogsensitieve beelddenkers, hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten kunnen er terecht voor informatie en begeleiding.

 

Facebook: Droomdenkers Talentcentrum

Instagram: Droomdenkerstalentcentrum

“ Prachtig om te zien dat kinderen ‘aan’ gaan, als ze hier dingen mogen leren zoals bij hen past. Dan gaat het thuis en op school ook meteen beter.”

Coaching op maat

De manier van werken verschilt per coach en vooral per situatie en hulpvraag, van ouder en kind. De coaches van het Droomdenkers Talentcentrum bieden een breed palet aan middelen en methodes:

  • liever het kind versterken dan focussen op problemen
  • hoe wél is interessanter dan waarom níet
  • deze snelle denkers gaan graag direct naar de kern
  • van daaruit coachen ze nuchter, met veel inlevingsvermogen
  • helpen de krachten opzoeken van kinderen én de ouders
  • met intrinsieke motivatie ontstaat een heel andere leerervaring
  • een veilige omgeving met begrip kan helpen talenten ontdekken

Coaches van Droomdenkers Talentcentrum

Suzanne Buis
Beelddenkers leren leren
Uitgeverij Vol liefs

Suzanne is auteur van diverse boeken over hoogbegaafdheid en beelddenken, zoals De droomdenker, voor kinderen en volwassenen.

Suzanne werkt met spelend coachen, signaleren met het Wereldspel, geeft de Leren Leren methode voor scholieren in het voortgezet onderwijs en voor volwassenen in scholen en bedrijven, met haar bedrijf Beelddenkers Leren Leren.

Suzanne is oprichter van het talentcentrum. Ze geeft landelijk presentaties over het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, bij ouderverenigingen, aan schoolbesturen en in bibliotheken. Als Gedachtenschenker coacht ze collega’s bij het schrijven van manuscripten.

 

Mirjam Brouwer de Koning
Praktijk Het zit al in jou

Mirjam is Kindertalentenfluisteraar, van de opleiding van Luc Dewulf. Mirjam heeft twintig jaar ervaring in het onderwijs, onder andere met speciaal onderwijs in Alkmaar. Ze is gedragsspecialist met een afgeronde Master SEN. Mirjam coacht alle kinderen, niet alleen bij hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken.

Ook adviseert ze scholen bij het opzetten van hoogbegaafdheidsbeleid, via de methode van Sonja Morbé van Wijssein.

Mirjam runt met haar man Wilco Boerderij Ter Coulster in Heiloo. Hier wordt veel aan educatie gedaan over milieubewust werken in veeteelt en agrarisch ondernemen. Vanuit het Droomdenkers Talentcentrum zullen er ook speel- en informatiemiddagen zijn op de boerderij.

Mareille Kaandorp
072BLOEI kind- en jongerencoaching

Mareille werkte en werkt op vele scholen in de regio tussen Zaandam en Schagen, Kennemerland en Noord-Holland Noord. Mareille adviseert over hoogbegaafdheidsbeleid op scholen, bij gemeentes en wordt geregeld uitgenodigd door samenwerkingsverbanden.

Naast individuele coaching aan jongeren en hun ouders, geeft Mareille trainingen zoals weerbaarheidstraining en een stoomcursus voor de overstap naar de middelbare school.

Mareille is met Dorien Mosselman de drijvende kracht achter Kamp aan Zee. Hier kunnen hoogbegaafde kinderen zich thuis voelen met ontwikkelingsgelijke anderen uit de regio, voor essentieel peers contact.