Home » Hoogbegaafd en op zoek

Hoogbegaafd en op zoek

Als je er net achter bent dat je hoogbegaafd bent, of je kind(eren) dan kun je op zoek zijn naar meer informatie. Wat houdt het precies in? Wat betekent het voor je gezin, voor de keuzes die je gemaakt hebt, hoe ga je om met deze informatie en wil je anderen vertellen dat je hoogbegaafd bent?
Een site vol vragen (en antwoorden!) over hoogbegaafdheid is ikbenhoogbegaafd.nl.

Nuttige contacten

Je kunt er ook contacten leggen met andere hoogbegaafden en ouders van hoogbegaafde kinderen. Zo voel je je wellicht minder alleen in de zoektocht naar bijvoorbeeld een fijn zomerkamp voor hoogbegaafde kinderen, speelmiddagen en presentaties voor ouders. Je vindt er ook ouders die in dezelfde regio als jij op zoek zijn naar ‘inside stories’ over ervaringen met scholen. Een school vermeldt vaak op de eigen website dat ze zich bezighouden met hoogbegaafdheid, maar als je dan hoort dat ouders daar heel andere ervaringen mee hebben, maak je misschien andere keuzes.

Enkele rubrieken op de site:

Hoogbegaafdheid
Wat is hoogbegaafdheid?
Hoogbegaafden, de aantallen
Online calculator
Kom ook uit de kast!
Voordelen van hoogbegaafd-zijn
Hoe is het om hoogbegaafd te zijn
16 interviews
Uit de kast verhalen
Levensverhalen

Hoogbegaafdheid op de kaart

De makers van de site beschrijven het zelf als volgt:
Zoekt u iets over hoogbegaafdheid of hoogbegaafd-zijn? Dan is dit de website die u uit de brand kan helpen. Alle scholen op die voltijds hoogbegaafden onderwijs aanbieden staan hier op de kaart, alle hulpverleners en coaches staan er ook op. Maar ook alle organisaties, sprekers en bedrijven vindt u hier.
Er is een vragenrubriek en een buddy-project, interviews, onderzoeken en levensverhalen van hoogbegaafden. U kunt hier uit rekenen hoeveel hoogbegaafden er in uw gemeente zijn. En niet te vergeten de boekenlijsten voor diverse groepen. Naast de films, series en spellen is er nog veel meer te lezen en te zien op www.ikbenhoogbegaafd.nl.