Home » Ben ik een beelddenker? Ben ik hoogbegaafd of hoogsensitief?

Ben ik een beelddenker? Ben ik hoogbegaafd of hoogsensitief?

Hoe weet je of je een beelddenker bent? Sandra van Boekenlegger.blogspot houdt niet alleen van lezen en van schrijven over boeken: ze had ook een andere reden om De droomdenker te lezen.

Ze schrijft: “De droomdenker¬†van Suzanne Buis is een lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. De reden dat ik het graag ter recensie ontving, is dat ik over die dingen graag meer te weten wil komen. Want na een aantal websites en lijstjes bekeken te hebben, en hier en daar een suf testje te hebben ingevuld, blijkt dat ik zelf in elk geval twee van de drie ben. En zo af en toe vraag ik me af of dat misschien ook voor mijn kind(eren) geldt.”

Toegankelijke boeken

Sandra was dus op zoek naar antwoorden op een aantal vragen rond beelddenken, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Dan kun je dikke theorieboeken aanschaffen, die weinig aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. Of je pakt om te beginnen eens de zeer toegankelijke boeken van Suzanne Buis.
Op haar boekenlegger.blogspot schrijft Sandra hoe het lezen van De droomdenker haar is bevallen.
“De droomdenker vertelt over Wouter, die zich geregeld anders voelt dan andere kinderen. De juf zegt vaak dat hij niet oplet en denkt dat hij sommige dingen niet begrijpt. Maar in werkelijkheid is hij met zijn gedachten gewoon elders, of zelfs al een hele rij sommen vooruit. Hij is niet dom – verre van, zelfs. Maar zijn hersenen werken gewoon anders. (..)
De droomdenker biedt een goed handvat om een gesprek te beginnen, vragen te stellen en je kind te laten kennismaken met een beelddenker, om je vervolgens samen af te vragen of die dingen misschien herkenbaar zijn. Zelfs als dat niet het geval is, ben je toch even heel gezellig samen bezig (…).”

Boekenlegger.blogpsot voor beelddenkende lezers

Mijn nieuwste boek ‘De droomdenker’ wordt besproken als interactieve leeservaring, die is te vinden linksboven op de prachtige pagina vol covers (een lust voor het oog van beelddenkende lezers!). Lees meer op Boekenlegger.blogspot.
Bestel hier jouw (gesigneerde) exemplaar van De droomdenker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *