• 0 Items - 0,00
    • Geen producten in winkelmand.

Coaching

Voor kinderen & volwassenen

Hulp voor ouders van hoogbegaafde kinderen

Voor ouders kan het begeleiden van een of meer hoogbegaafde kinderen een enorme uitdaging zijn. En vaak ook confronterend:

– wat werkt bij andere gezinnen werkt bij ons niet!

– huisarts, consultatiebureau, opvoedbureau – ze geven adviezen die niet aansluiten bij ons kind/ons gezin.

– ik wil zo graag rust en harmonie in huis en dat we elkaar kunnen steunen. Maar er is constant strijd en discussie en mijn kind is zo ongelukkig. Soms heeft mijn kind het over ‘ er niet meer willen zijn’ en het breekt mijn hart.
– mijn kind was zo vrolijk en creatief, snel en grappig, maar sinds een paar jaar is dat helemaal verdwenen. Hoe doe ik het goed als ouder? Hoe kan ik mijn hoogbegaafde kind helpen?

Zelf en relatie

Er kunnen ook lastige vragen ontstaan rond je eigen verleden op school en hoe het ging in je gezin van herkomst. Herken je wel erg veel in de kenmerken van hoogbegaafdheid, nu je je er in verdiept vanwege je kind(eren)?
Dan kun je ook zitten met vragen als:

– nu mijn kind (vermoedelijk) hoogbegaafd blijkt te zijn, komen er allerlei vragen op over mijn eigen schoolverleden (of dat van mijn partner). Ben ik misschien ook hoogbegaafd? Net als mijn kind? Maar ik heb helemaal geen school afgemaakt en ik voel me niet slim.

– mijn (ex) partner ‘gelooft niet’ in hoogbegaafdheid (of school, of de schoonfamilie) en ik voel me alleen als ouder. Ik zie duidelijk dat mijn kind het zwaar heeft en dat er iets moet gebeuren, maar wat…

Antwoorden op vragen rond hoogbegaafdheid bij kinderen

Op al deze vragen gaat Suzanne Buis in, in de compacte videocursus bomvol antwoorden en gouden tips. Van ervaringsdeskundigen en professionals die Suzanne de afgelopen jaren geïnterviewd heeft.
Begin vandaag nog aan de online cursus hoogbegaafdheid, kijk de video’s, lees de 4 e-books en zie direct verschil in de dynamiek binnen jullie gezin met hoogbegaafdheid.
Ervaar de ontspanning van herkenning, erkenning en bruikbare praktische tips!

Heb je alsnog vragen, na de cursus? Mail dan Suzanne Buis voor de mogelijkheden rond trainingen en persoonlijke coaching.

Online & op locatie

Voor ouders

  Prachtig om te zien dat kinderen ‘aan’ gaan, als ze hier dingen mogen leren zoals bij hen past. Dan gaat het thuis en op school ook meteen beter.