Home » Zeepaardjesschool

De Zeepaardjes-school. Narissa’s spannende test

Narissa is zenuwachtig, ze moet straks iets heel belangrijks doen: de toelatingstest voor de Zeepaardjes-school. Ze kan bijna niet geloven dat ze op een echt zeepaardje mag rijden! Als ze slaagt komt haar grootste droom uit: opgeleid worden tot Zeeruiter. Zeeruiters beschermen de oceaan tegen allerlei soorten gevaar. Bij de toelatingstest moet Narissa strijden tegen andere zeenimfen. Ze moet laten zien dat ze snelheid, behendigheid en balans onder de knie heeft en dat ze elk zeepaardje aankan. Maar de concurrentie is groot. Lukt het Narissa om toegelaten te worden?


Suzanne Buis heeft de vertaling van deze magische serie gemaakt.

De Zeepaardjes-school. De diepte in.

De diepte in! is het tweede deel in de serie. Narissa en de andere zeeruiters in opleiding zitten alweer een paar weken op de Zeepaardjes-school. Ze leren elke dag meer over de bijzondere dieren en alle gevaren van de oceaan. Vriendschap en samenwerking is belangrijk, maar wat doe je als iemand je tegenwerkt?
Narissa staat voor een moeilijke keuze.


Zeepaardjesschool door anderen gelezen

Zeenimf Narissa zit op de Zeepaardjes-school om Zeeruiter te worden. Narissa en de anderen moeten moeilijke opdrachten doen, waaronder een nachtelijke tocht naar de Zwarte Parelgrotten om daar de drie verstopte zeesterren op te sporen. Zal Narissa voor deze testen slagen? Tweede deel in de serie ‘De Zeepaardjes-school’*. (…) Bijna elk hoofdstuk heeft een grote zwart-witillustratie, een gewassen pentekening, die de tekst verluchtigt. De lay-out nodigt uit tot lezen: een groot, schreefloos lettertype, brede marges en een ruime interlinie. Een typisch serieboek met een aantrekkelijk ‘kostschoolverhaal’ in een onderwaterwereld. Vanaf ca. 7 jaar.

Inger Bos
bol.com

Gekocht voor mijn dochter van 6 om zelf te lezen. Zij heeft genoten van het spannende verhaal en wil nu ook deel twee van de serie. Ook leuk om voor te lezen.

lezersreactie
bol.com

Illustraties van Tina Frankenstein-Börlin

Het verhaal wordt afgewisseld met illustraties

Tekst in grote letter en korte zinnen. Voor meisjes vanaf 7 jaar.