Tranen van mooite

Vrolijk droomdenken

Een boek met cartoons, gesprekjes, grappige opmerkingen en mooie gedachten. Typisch een kijkje in het hoofd van een gevoelige beelddenker!

Tranen van mooite inspireert om de mooie momenten die je beleeft met je eigen kinderen of leerlingen vast te leggen, er over te schrijven en te illustreren. Dat kan op allerlei manieren, dat blijkt uit deze mooie uitgave. ‘Wat geweldig! Dat moet je opschrijven!’ horen juffen, meesters, ouders en grootouders vaak. Nu weet je hóe.

Uitgave met veel aandacht voor papier, mooi drukwerk en bijzondere vouwwijze.
Omvang 86 pagina’s. Formaat 15 x 15 cm.

Teksten van Marissa en Suzanne Buis
Illustraties van Irene Mulder en Marieke Jakma
Vormgeving van Rianne van Duin

Bestel hier het boek bij Vol liefs.

Tranen van mooite
€10,00

 

Facebook: tranenvanmooite

Wijze en grappige uitspraken in het leukste moeder-cadeauboek

vrolijk (dro)omdenken

Tranen van mooite door anderen gelezen

Recensie van NBD Biblion

Op memootjes, servetjes, enveloppen – jarenlang noteerde de auteur de uitspraken van haar dochter, om ze niet te vergeten. Nu zijn ze gebundeld in een mooi vormgegeven boekje, met cartoons en tekeningen verlevendigd. In eigen beheer, zodat zij meer zeggenschap over de vorm kon hebben. De uitspraken zijn niet chronologisch gerangschikt, maar op thema, bijvoorbeeld familie, jongens en meisjes, lijf en leden en kerst. Vaak zijn ze in dialoogvorm, de dialoog tussen moeder en dochter. Soms ook in de vorm van een verhaaltje, een enkele van Marissa zelf. Een eenoudergezin, begrijp je als lezer tussen de regels door; over een vader wordt niet gerept. De uitspraken zijn origineel, ontroerend en wijs en ook herkenbaar. De wereld van een kind heeft iets universeels in zich, kinderen denken vaak in beelden. Het boekje achter elkaar lezen is niet aan te bevelen. Al snel voelt het als een overdosis, omdat er geen verbindende tekst is. Laat onverlet dat het een glimlach wekt en ontroert. Tranen van mooite soms, ja. De auteur schreef naast haar kinderboekenseries onder andere ook over hoogbegaafdheid.

Fredy Blom
NBD Biblion

Recensie van Hobega

Suzanne Buis, mede Mensaal, heeft in een heel korte tijd twee boeken uitgebracht met haar eigen uitgeverij, www.volliefs.nl. Het eerste boek is ‘de Droomdenker’. Hier is in de vorige MB een recensie over geschreven door Elise Hofhuis. Het tweede boek, wat kort daarna is uitgekomen, is ‘Tranen van Mooite’. Een heel mooi boek. Het ziet er mooi uit, maar het is vooral mooi van binnen, heel liefdevol ook. Er zitten ontroerende, sterke en grappige anekdotes in, die Suzanne in de afgelopen 12 jaar heeft bijgehouden van haar dochter Marissa. Ze noemt het zelf ‘vrolijk (dro)omdenken’.

Wanneer je de uitspraken en verhaaltjes van Marissa leest, dan zie je haar als het ware groeien van een klein meisje tot een wat minder klein meisje tot een dametje in spé. Maar tegelijkertijd hoor je ook dat ze heel erg hetzelfde blijft, of beter gezegd: zichzelf blijft. Ze blijft scherp in haar opmerkingen, ze blijft logisch redeneren, ze blijft die heerlijke humor houden.

Het boekje is heel mooi vormgegeven. De anekdotes lijken er veelal ingeplakt te zijn. En de manier waarop het is onderverdeeld, niet van jong naar oud maar veel speelser en toch ook vaak logischer, leest heel aangenaam. Als je dit boek leest, is het net alsof je even meeleeft aan hun keukentafel.

Waar ik ook erg van heb genoten, is dat ik er zoveel van herken in het opgroeien van ons eigen kind. De hoeveelheid vragen die nooit lijkt te stoppen. De vaak filosofische vragen. De humor. De grap van dat jouw reactie als ouder het kind soms weer anders aan het denken zet, niet altijd zoals jij bedoeld had overigens, maar ook dat de reactie en de gedachten van jouw kind jou als ouder weer anders aan het denken kunnen zetten.

Dit boek lezend realiseerde ik me hoe blij ik ben dat ook ik heel veel van die geweldige dingen opschrijf die ons kind zegt en doet. Dat zou ik ook iedereen willen aanraden om te gaan / blijven doen. Het is toch een cadeau als je die uitspraken op wat voor een manier dan ook kunt bundelen voor je eigen kind. Misschien niet zo mooi als Suzanne dat heeft kunnen doen, maar ik denk wel dat iedereen die de uitspraken van zijn kind kan bundelen dat doet met Tranen van Mooite!

Richelle de Deugd
Hobega

“Lieve Suzanne,
Zo leuk om te lezen, af en toe tranen van het lachen. Wat zijn het toch fantastische meiden die je hebt!!!”

Tiny (66)
oppasoma

 

“Ik dacht bij de lunch in de kantine ‘even doorbladeren’. Maar ik zat meteen zo te lachen, dat ik moest voorlezen aan mijn collega’s. Echt een énig boek!”

Netty (62)
medewerker NW Ziekenhuis