Home » Mijn hoogbegaafde puber

Mijn hoogbegaafde puber

 

Je hoogbegaafde
puber begeleiden:
hoe doe je dat?

In dit boek vol persoonlijke verhalen zijn pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers het eens over wat daarvoor nodig is: loslaten en goed contact houden. Tegenstrijdig?

Hoogbegaafde jongeren nemen veel zaken waar. Er is zo veel onlogisch, zo slecht geregeld in de wereld, er is zo veel onrecht en ellende, wie gaat er nu eens iets óplossen?! Daarbij komen grote denkprocessen op gang, waarbij soms alle energie uit het lichaam verdwijnt. Dit kan leiden tot ongemotiveerd gedrag, althans in de ogen van ouders en leerkrachten. In ernstige gevallen kunnen er zelfs depressies of hevige ruzies ontstaan.

Dit boek geeft antwoord op vragen als:

  • Waarom doet mijn hoogbegaafde puber zo sloom/brutaal/chaotisch?
  • Hoe weet ik wat er omgaat in mijn hoogbegaafde puber?
  • Waarom hebben sommige hoogbegaafden juist een prima puberteit?
  • Hoe bereiken wij samen een leefbare puberteit?

Lees inspirerende, openhartige verhalen over twijfels en oplossingen, doe ideeën op en beleef vol vertrouwen deze bijzondere fase in het leven van jouw hoogbegaafde puber.

Bestel het boek bij Vol liefs.

Mijn hoogbegaafde puber
€ 20,95

 

 

Facebook: mijnhoogbegaafdekind

Recensies

Recensie van NBD Biblion

De hoogbegaafde (kinderboekschrijfster) Suzanne Buis (1973) komt nu met een waardevol inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde jongeren. Het eerste deel gaat over de vraag hoe contact met pubers te krijgen en te houden. Daarvoor komen pubers en ouders aan het woord.
Deel twee bevat interviews met succesvolle, uitzonderlijk hoogbegaafde ex-pubers.
In het derde deel komen deskundigen aan het woord over bijvoorbeeld methodes die wel werken bij hoogbegaafde kinderen. Of: verrijking voor signalering?
Als afsluiting worden (inspiratie)bronnen en interessante websites geboden. De bijlagen handelen over het internationaal verdrag inzake de Rechten van het Kind en de gezaghebbende maar nogal onbekende Verklaring van Salamanca van de Unesco. Een zeer waardevolle publicatie met antwoorden op nagenoeg alle vragen uit de praktijk waar ouders van hoogbegaafde pubers en leerkrachten mee geconfronteerd kunnen worden. Aanvullend op de vele publicaties over hoogbegaafdheid blinkt dit nuttige en mooi vormgegeven werk uit doordat het geheel vanuit de praktijk is geschreven. Met een verwijzing naar websites.

Drs. Ben Daeter
NBD Biblion

Recensie van Onderwijsenzo

Hoogbegaafdheid is de laatste jaren nogal een item. En dat is niet voor niets. Toen ik op de opleiding (1980-1983) zat werd er niet over gesproken. De tendens was dat ze er wel kwamen en dat ze niet veel aandacht nodig hadden. Onderpresteren, verrijken en verdiepen. We deden het nog niet echt. Tegenwoordig kijken we er anders naar. Ik zeg weleens tegen ouders dat hoog- en meer- begaafde leerlingen evenzeer zorgleerlingen zijn die onze aandacht verdienen. Ik heb jarenlang een Plusgroep gehad en een ouder zei eens: “Wat je doet is niet eens het belangrijkste. Hij wordt gezien door jullie en dat is zo fijn.” Toch zijn er tegenwoordig ook nog vooroordelen. Bijvoorbeeld: Je herkent hoogbegaafden aan raar gedrag, ze zijn sociaal achter, de meeste hoogbegaafden zijn dat helemaal niet…. Maar …… niet iedere hoogbegaafde is hetzelfde, ze zijn net zo verschillend als “normale” mensen”. Wat is trouwens “normaal”?

De hedendaagse aandacht voor hoogbegaafdheid is van belang. Het is gelukkig al een stuk beter gesteld dan in mijn (opleidings)tijd. Dit boek maakt vanuit de eerste hand een heleboel zaken duidelijk. Het gaat dus allemaal niet vanzelf. Hoogbegaafde leerlingen zijn zorgleerlingen. En alle zorgleerlingen verdienen onze aandacht en een goede aanpak. Passend onderwijs voor iedereen. Dit boek geeft een goede aanzet hiertoe.

Bertus Meijer
Onderwijsenzo

Mijn hoogbegaafde puber door anderen gelezen

“Heerlijk boek! Ik ben geen lezer, maar de manier waarop dit boek geschreven is blijf je lezen. Voor ouders van hoogbegaafde pubers een boek vol inspiratie en tips om direkt toe te passen.”

Rudy

“Aanrader voor ouders, docenten en begeleiders van hoogbegaafde pubers en voor pubers zelf! Het geeft, ook al ben je goed ingelezen over het onderwerp, toch nieuwe inzichten. Fijn voor pubers ook om over hoogbegaafde leeftijdsgenoten te lezen!”

Moeder van hb kinderen 

Lezers van Mijn hoogbegaafde puber kiezen ook voor:

De droomdenker
Lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. Een boek om samen of zelf te lezen en mee aan de slag te gaan. Wouters verhaal helpt om te praten over eventuele problemen (thuis en op school) en biedt ruimte om oplossingen te bedenken.

Tranen van mooite
Tranen van mooite is een boek met cartoons, gesprekjes, grappige opmerkingen en mooie gedachten. Typisch een kijkje in het hoofd van een gevoelige beelddenker! Vrolijk droomdenken.