• 0 Items - 0.00
    • Geen producten in winkelmand.

Blog

  • Home
Jeannette Admiraal, foto Nienke Laan, Boloboost

Hoogsensitieve, hoogbegaafde kinderen en beelddenkers kunnen zich van alles indenken, soms ook rampscenario’s. Daar kan piekeren uit voortkomen.
Hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen kunnen zich enorm veel zorgen maken. Zaak is om dat heel serieus te nemen, want ze haken direct af zodra je zegt ‘welnee joh, zo erg wordt het nooit’ of ‘dat moet je aan volwassenen overlaten’. Vaak hebben ze een zeer levendige fantasie, en fascinatie voor enge dingen, bloed, dood, oorlogstoestanden. Dus het werkt niet om ze zogezegd een pleister aan te bieden en een snoepje en ‘ga maar spelen’.

Wat helpt tegen zorgen maken?

Veel kinderen maken zich zorgen dat ze niet in staat zijn om iets te doen, als het nodig is. Of dat ze niet weten wat ze wel of juist niet moeten doen. Dat maakt onzeker, want stel dat er iets ergs gebeurt, dan wil je al helemaal niet dat je het nog erger kunt maken. En zo piekert dat maar verder…
Hoe kun je helpen tegen die bezorgdheid? Wat helpt tegen onzekerheid? Vaardigheden trainen!
Daarom biedt het Droomdenkers Talentcentrum de workshop EHBO voor hoogsensitieve kinderen en andere bezorgde droomdenkers.

Leer deze middag hoe EHBO werkt, hoe je kunt helpen wanneer iemand in nood is en stel al je vragen!

Trainer is Jeannette Admiraal. Zij is zeer ervaren EHBO-trainer en werkt voor het Rode Kruis en de Reddingsbrigade.
Hier lees je meer over haar opleidingen en trainingen op het gebied van eerste hulp bij ongelukken.

Voor wie

Deze workshop is voor leerlingen van de bovenbouw basisschool en voortgezet onderwijs/de middelbare school, van pakweg 10 tot 16 jaar.
Per ingeschreven kind mag één ouder aanwezig zijn.

Aansluitend is er inloopmiddag in het Droomdenkers Talentcentrum. Je kunt tot 17 uur blijven voor een spelletje en een praatje.

Meld je nu aan, want er is beperkt plaats

Jeannette Admiraal, foto Nienke Laan, Boloboost.nl