De Droomdenker

Lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen… en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten.

Een boek om samen of zelf te lezen en mee aan de slag te gaan. Wouters verhaal helpt om te praten over eventuele problemen (thuis en op school) en biedt ruimte om oplossingen te bedenken.

Samen lezen: vanaf 5 jaar
Zelf lezen: 7+

Omvang 48 pagina’s. Formaat 21 x 24 cm.
Met illustraties van Mark Baars.

Bestel het boek bij Uitgeverij Vol liefs.

De droomdenker
€ 19,50

 

 

Facebook: droomdenker

“Een boek wat kinderen helpt bij het beseffen dat anders ook prima is en
dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt”

Het is een echt werkboek!

Het boek nodigt uit om er in te schrijven en te tekenen. Het papier is stevig, voelt prettig aan en is heel goed te beschrijven.

De droomdenker door anderen gelezen

Het verhaal is zo herkenbaar

“Ik vind dit werkelijk een geweldig boek. Het verhaal is zo herkenbaar. Kinderen kunnen direct zelf of met begeleiding van een volwassene aan de slag. Eigenlijk zou je twee exemplaren moeten hebben; een voor je kind of leerling en een voor jezelf als ouder/ leerkracht. Het verhaal over Wouter is natuurlijk ook gewoon heel grappig! Ik snap Wouter helemaal! ☺️”

Lezersreactie
Bol.com

Wat een waardevol boek.

“Geschreven voor kinderen. Een boek waar ze herkenning kunnen vinden en hun ei in kwijt kunnen! Een boek wat hen helpt bij het beseffen dat anders ook prima is en dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt.

Maar ook zo geschikt voor leerkrachten, peuterprofs en zelfs ouders. Het geeft een prachtig inkijkje in de beleving van gevoelige begaafde kinderen. Het maakt duidelijk waarom de aandacht vaak elders is, waarom ze moeite hebben met gewoon doen wat iedereen doet en het leert ons om anders te kijken naar deze kinderen!

Echt een aanrader!”

Fanny Cattenstart
Grip op talent

Dit biedt kinderen zo veel meer

“Ik heb ‘droomdenker’ net zelf gelezen en voorgelezen. Wat bijzonder leuk dat het zo’n interactief boek is. Ik kende de Langmuts serie voor hoogsensitieve kinderen. Dit biedt kinderen zo veel meer omdat ze zelf aan de slag kunnen. Ik ben echt enthousiast, als moeder en als leerkracht. Ik heb al veel gelezen over het onderwerp en dit boek is echt geschreven door de ogen van een kind! Echt heel leuk!”

Marieke Knol
leerkracht basisonderwijs

Herkenning en erkenning van bijzondere gave

Ik raad Droomdenker zeker aan aan alle professionals die met (hoog)begaafde kinderen en tieners werken. Het verhaal van Wouter zal voor veel van deze jongeren herkenning van en erkenning voor hun bijzondere gave bieden.

Tineke Van Der Klink Bouwens

Verkeerde interpretatie van ‘dromerig zijn’

Wat een mooi boek! Het brengt bewustwording, herkenning en een ander perspectief over dromerig gedrag, naast dat het een leuk verhaal is. Ik herken mezelf alsook mijn jongste dochter hierin. En ik weet uit eigen ervaring hoe ‘dromerig zijn’ verkeerd geïnterpreteerd kan worden (en welke gevolgen dat kan hebben). Een aanrader voor zowel kinderen, ouders als leerkrachten.

Femke Krabben

De verhalen lijken levensecht

HB-juf en schrijfster Erienne van der Veen van School of Understanding leest in deze clip voor uit De droomdenker.
‘Wat mij aanspreekt aan De droomdenker is de manier waarop het verhaal geschreven is. Ik vind het heel mooi als je het leest dat Wouter, de hoofdpersoon, echt tot leven komt.’
Kijk en luister mee in dit leuke filmpje!

Met illustraties van Wouter in diverse situaties en wisselend gekleurde pagina’s

Recensies van De droomdenker

Boekrecensie NBD Biblion

Als Wouter op school is denkt juf dat hij “niet goed oplet of maar voor zich uit zit te staren…’. Niets is minder waar: Wouter beleeft de wereld op een andere manier en dit lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken geeft een kijkje in het hoofd van Wouter. Wat denkt hij, waarom denkt hij dat, hoe komt het dat zijn antwoord niet lijkt te passen bij de vraag van de juf? Naast elke ervaring van Wouter staan reflectieve vragen aan de lezer: heb jij dat ook wel eens, hoe ervaar jij dat, wat zou jij doen als…?

Met voldoende ruimte om alle antwoorden op te schrijven of te tekenen en aan het einde enkele pagina’s theoretische informatie en tips. Mooie uitgave (gedrukt op stevig papier) die zonder waardeoordeel maar mét veel gevoel een context schetst die herkenbaar kan zijn en kan leiden tot (zelf) lezen, in gesprek gaan (thuis of school) en ruimte biedt tot “jezelf en/of een ander te leren kennen’. Met illustraties in kleur van Wouter in diverse situaties en wisselend gekleurde pagina’s. Aanrader voor de jeugdige lezer én zijn omgeving. Samen lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Hannelore Rubie
NBD Biblion

Boekrecensie JaapLeest

Boeken met een boodschap
Sommige kinderen denken en leren op een andere manier dan we gemiddeld gewend zijn. Daar is steeds meer aandacht voor en dit boek van kinderboekenschrijfster Suzanne Buis sluit daar bij aan. Ze gaat in de Droomdenker vooral in op ‘beelddenken’, kinderen die vooral in plaatjes denken en alles visualiseren en vaak niet door hebben dat andere mensen dat niet doen. En omgekeerd trouwens. Hoofdpersoon Wouter draait filmpjes af in zijn hoofd, waardoor hij in de klas overkomt als een dromer die niet goed oplet. Buis legt uit hoe het werkt in zijn hoofd en hoe Wouter en zijn omgeving er mee om kunnen gaan. Een verhelderend leesboek voor kinderen, misschien een tikje problematiserend, met opdrachten en vragen als: ‘met wie praat jij wel eens over wat je in fantasie ziet?’

JaapLeest
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Boekrecensie Mensa
laatste alinea uit de recensie

… Er wordt veel uitleg gegeven in het boek, op een eenvoudige manier waardoor het onvermijdelijk is dat het wat oppervlakkig blijft. Voor de doelgroep van jonge kinderen is dit ook niet erg. Naast informatie over hoogbegaafdheid komen ook hoogsensitiviteit en beelddenken aan de orde. Ook hier worden weer voorbeelden bij gegeven, zoals het feit dat Wouter last heeft van alle indrukken in de klas. Achterin het boek zijn enkele informatiepagina’s opgenomen waarin extra uitleg wordt gegeven over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, beelddenken en executieve functies. Deze pagina’s zijn wat minder eenvoudig geschreven en de informatie is uitgebreider. Deze toch ingewikkelde onderwerpen worden op begrijpelijk wijze uitgelegd en zijn een goede aanvulling op het boek.
De droomdenker is door de combinatie verhaal-werkboek aantrekkelijk voor jongere kinderen die net ontdekken dat ze hoogbegaafd zijn. Vooral voor ouders van kinderen die verder nog niets van dit onderwerp afweten is het een leuk boek om dingen bespreekbaar te maken.

Mensa.nl
Elise Hofhuis

Lezers van De droomdenker kiezen ook voor:

Ontspannen omgaan met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken in je gezin: doe kennis, inzichten en de beste tips op in deze videocursus die je met je partner, (schoon)ouders én de kinderen kunt volgen.

Mijn hoogbegaafde puber
In dit boek vol persoonlijke verhalen zijn pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers het eens over wat daarvoor nodig is: loslaten en goed contact houden.

Tranen van mooite
Tranen van mooite is een boek met cartoons, gesprekjes, grappige opmerkingen en mooie gedachten. Typisch een kijkje in het hoofd van een gevoelige beelddenker! Vrolijk droomdenken.